Okul Tanıtım Programları

Ara

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sn. Yusuf Büyük ve  Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Hale Bağce Özbaş Okulumuzu Ziyaret Etti

Eyl

Okul pansiyonunda kalmak isteyen öğrencilerimiz, pansiyon başvurusu ile ilgili gerekli açıklama ve evrakları aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Doldurduğunuz formları elden veya taratarak mail yolu ile okulumuza ulaştırabilirsiniz.

Son evrak teslim tarihi 25.09.2020' dir.

e-Posta: teknolojiaihl@gmail.com

Tem

Okulumuz sosyal medya hesaplarını aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz. Youtube kanalımıza abone olabilirsiniz.

Nis

Program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. İstanbul Sancaktepe Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında eğitimine başlayacak.

İmam Hatip Liselerinde sanat, spor, fen ve sosyal bilimler, dil ve hafızlık proje okullarından sonra şimdi de teknoloji ağırlıklı eğitim veren proje okulları eğitim hayatına giriyor.Program çeşitliliğine giderek çok çeşitli alanlarda eğitim veren Anadolu İmam Hatip Liseleri şimdi de teknoloji alanında eğitime adım atıyor. Okulumuz, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında eğitimine başlayacak.

Merkezi sınavla öğrenci alacak

2020-2021 yılı itibariyle eğitim öğretime başlayacak okulumuzda Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu "Yeni Ortaöğretim Tasarımı" ilk defa pilot olarak uygulanacak. Program, bu tasarımın Fen Lisesi programında yer alan Fen ve Teknoloji derslerinden oluşturulacak. 2024 yılından itibaren ise üniversite sınavı bu programa göre hazırlanacak. Kontenjanı 90 kişi olarak belirlenen okulumuza merkezi sınavla yerleştirme yapılacak.

İki dil bilecekler

Hazırlık sınıfında İngilizce ve ikinci dil olarak Arapça yabancı dillerini de verecek olan okulumuzda, 24 saat İngilizce, 7 saat Arapça eğitimi olacak. Fen ve teknoloji dersleri arasında ise bilişsel sinirbilim, otonom araçlar, moleküler biyoloji, robotik kodlama vb. dersler yer alacak. Matematik, edebiyat, fizik, kimya ve diğer dersler de muadili okullara göre belirlenecek.

Milli teknoloji hamlesine destek

Okulumuz, hem teknolojik hem de akademik yönden iyi yetişmiş, dijital çağa hazır, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesine katkı sunabilecek gençlerin yetiştirilmesini önüne hedef olarak koymaktadır. Yeni dünyanın bilgi ve kültür birikimine sahip, medeniyet değerlerini tanıyan ve benimseyen, teknolojiyi insan onuruna yakışır bir şekilde kullanarak insanlığın sorunlarına çözüm üreten nesiller yetiştirmek de kurumumuzun misyonu olarak belirlenmiştir.